Hogy is áll az a bizonyos "széna" ?

Promóter: Szombaton futam ?
Ugyan már gyerekek ! Akkor az összes vasárnapi belépőt vissza kell fizetni...

twp-hami.jpg

2014. október 3.
Formula 1 Japán Nagydíj
Hírek

By12giNIIAIL1Tp.jpg

Elég nagy katyvasz van Japánban a közelgő tájfun miatt. Akkora esőzést várnak a meteorológusok vasárnapra, hogy a futam eltörlése lóg a levegőbe !

Az első ötlet az volt, hogy a holnapi harmadik szabadedzést úgy ahogy van eltörlik. Helyette rendeznek egy időmérőt, majd délután az időmérő helyén rendezik meg a futamot ! Ekkor jött a futam promótere a Honda személyében, majd azt mondták, hogy szó sem lehet arról, hogy szombaton futam legyen, hiszen akkor az összes vasárnapi jegy árát vissza kell téríteni, ami nem egy kevés összeg, tekintve a nézőszámot !

petr_rena_suzu_20101.jpg

Ma el is dőlt, hogy nem lesz holnap verseny, de annak a lehetőségét még fent tartják, hogy a futamot korábban indítják vasárnap.

A holnapi időmérő rendkívül fontos lehet. Ha vasárnap az eső miatt tényleg nem engedik el a futamot, akkor 2 kör kell ahhoz, hogy a pilóták a pontok felét megkapják, és mivel a safety car alatt előzni tilos, így az időmérő végeredménye lehet a befutó !

d10jpn1014.jpgLehet ezt az autót fogja leinteni elsőnek a kockás zászló

A másik nagy hír ma, miszerint Alonso-t kivásárolta a McLaren 35 millió euróért. Azonban itt nem áll meg a történet. Ezzel egy ütemben állítólag Vettel megy a Ferrarihoz.

Jelenleg erről most nem is nagyon akarok írni, mert ha egyenlettel akarom kifejezni ami most megy, akkor körülbelül ez jönne ki:

-2*(12x+38y-100z)-35 millió € = Alonso távozik vagy nem....

Nagyon sok a változó ! Valami valóságalapja biztos van a dolognak, mert lassan 2 hete ez folyik a csapból is, és Alonso is nagyon hallgat az egészről, akárcsak a Ferrari.

vettel-alonso_2368831b.jpg

Én megmondom őszintén már vártam a bejelentést a hétvégén, mert ha valamikor értelme lenne, akkor most lenne logikus a Honda részéről. Japánban vagyunk, úgymond a hazai versenyükön. Ha meg akarnám örvendeztetni a japánokat, biztos, hogy most jelenteném be !

Kíváncsian várom ennek a sztorinak a végét ! Ha Alonso mozdul, akkor beindul a tánc !

És még egy rajtbüntetést hoztam a mai napra. Pastor Maldonado 10-hellyel hátrébbről kezdheti majd meg a futamot vasárnap, miután az erőforrással kapcsolatos egyik egységből a 6.-at szerelték be az autóba !

Holnap magyar idő szerint 4 órakor kezdődik a harmadik szabadedzés, még 6:15-kor a Boxutca, 6:45-kor az Időmérő az M1-en. A kérdés csak annyi, hogy vajon lesz harmadik edzés, vagy annyira félnek az esőzéstől, hogy inkább a harmadik szabadedzés helyett tartják meg.

Ha tetszett a cikk nyomjatok rá egy like-ot és kommenteljetek bátran !
Ha vannak ismerőseitek akik szeretik a motorsportot osszátok meg velük az oldalt !

További szép napot !