Mestermű csak éppen használhatatlan !

2016-ra gondol a Renault ?

Csütörtökön a Spanyolországban tesztelnek 4 napot a srácok !

montmelo-circuit-hotel-catalunya.jpg

A Circuit de Catalunya versenypályán gurulnak ki az autók, és egy újabb 4 napos tesztet kezdenek meg a Formula 1-es csapatok. Ezzel és az előző tesztel kapcsolatban jelentek meg hírek mostanság.

A Ferrari például örül, hogy sikerrel zárták a jerezi tesztet, de tudják, hogy a Mercedes még mindig a mezőny előtt van. Vettelnek sikerült beilleszkedni a csapatba, és nagyon jó munkát végez, amit a csapatfőnök és az elnök is elismert. Räikkonen is pozitívan nyilatkozott az autóról, és ő is érzi az autón a javulást.

A Mercedes óvatosan nyilatkozik. Rosberg és Hamilton közül a német a visszafogottabb. A Mercedes és Rosberg folyamatosan hangoztatja, hogy az alap jó, a teljesítmény is, de azért a Ferrari fejlődése mellett ők sem tudnak elmenni szó nélkül. Hamilton kicsit piszkálja az ellenfeleket. Elmondta, hogy az autó aerodinamikailag sokat fejlődött tavalyhoz képest, és a motoron eszközölt változtatások is jó irányba mentek, illetve, hogy nem lenne a riválisok helyében.

A Red Bull az elkövetkezendő teszten akar dobbantani. Az egy másik kérdés, hogy mennyire fog összejönni. Nekik a legnagyobb fejtörést még mindig a Renault erőforrás okozza. A testvér csapatnál nem tudni hibáról, még a Red Bullnál szinte minden napos volt. Az sem jó hír a csapat számára, hogy a Renault elgondolkozott, hogy elkezd a 2016-os motorra koncentrálni. Meglátjuk mi lesz ebből.

A Williams a bátrabb csapatok közé tartozik. Massa és Bottas is közölte, hogy szeretettek volna gyorsabban közlekedni, de a csapat nem engedte nekik. Állítólag az autóban nagy a potenciál, akár csak a tavalyiban. A Mercedes motorral nincs gond náluk, már csak az a kérdés, hogy aerodinamikailag tudtak-e közeledni a Mercedeshez, és ha igen akkor mennyit !

67436c3d2908e4056c0f6a706700e158.jpg

És akkor McLaren-Honda... Hát ami ott megy az nekem kezd sok lenni. Verjük a tamtamot, de sehol semmi szenzáció. Először jöttek azzal, hogy ez egy forradalmi autó, és ne várjunk tőlük sokat. Oké. Aztán most azt mondják, hogy az autóval nagyon magas szintet céloztak meg és mennyire kompakt és stb., stb. ! Magyarul az autó jó, csak épp menni alig lehetett vele az első teszten. Jó-jó persze. Most sokan mondhatják, hogy gyerekbetegség meg extrém nézetváltáson ment át a csapat, de akkor is. Ha tudom, hogy benne van a kudarc lehetősége, akkor nem ajnározok, hogy itt egy mestermű. Állítólag a Honda kijavította azokat a hibákat, amik eddig hátráltatták a csapatot, konkrétan kapott egy új motort az autó. Hétfőn egy forgatási nap alkalmával pályára is gurították a gépet, de itt csak demo abroncsokon és korlátozott km-t teljesíthettek. Azonban most, hogy információt keresek a napról min akad meg a szemem ? A tegnapi nap is nyögvenyelős volt, így ma elhasználja a csapat az utolsó forgatási napot is ! Kíváncsi vagyok vajon tényleg sikerült-e megoldani a gondokat, vagy pedig megint boxban töltik-e a fél napot.

A Lotus háza tájékán bizakodó mindenki. A tavalyi katasztrofális év után nem is csodálom. Annál bármi csak jobb lehet. Az új E23 már elsőre is sokkal jobban néz ki, mint elődje, ami nagyban köszönhető a tavalyi orr levételének. Nekik is akadtak gondjaik az erőforrásrendszerrel az első teszten, de így is érzékelhető volt a fejlődés.

force-india-vjm08-2.jpg

A Force India sajnos elégé ingatag lábakon áll anyagilag. Állítólag minden számlát kifizettek, de az autó még sincs kész. Volt több forgatókönyv is. Az biztos, hogyha pályára is gurulnak a héten, akkor azt a tavalyi autóval fogják megtenni. Az egyik forgatókönyv az volt, hogy a Mercedes Wehrleint ülteti be a VJM07 és így fizet úgymond a motorokért a csapat, de ha kivan fizetve minden akkor meg miért is ? Nem tudom ez kicsit homályos nekem. Az utolsó információ amit olvastam, hogy a tavalyi autó és a Perez Hülkenberg páros fog autóba ülni a héten, de nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy más is megkapja az autót.

A Toro Rosso és a Sauber eléggé csendben van. Az autók jók, azt látni. Toro Rosso az 5. helyet célozza meg, amit kicsit erősnek érzek. Azt megkockáztatom, hogyha nem is rendszeresen, de egyszer egyszer borsot fognak törni a nagyok orra alá, de ez az 5. hely nekem kicsit nagy falatnak tűnik, bár ez csalóka, hiszen csak az első teszten vagyunk túl.

Meglátjuk mi lesz a héten. Erről a tesztről is összefoglaló jelleggel, egy nagyobb blogbejegyzésben fogok majd írni !

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran !
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek