Arrabona Racing Team és a Formula Student 3. napja

Autószerelés, eső, egy kis taktikázás, és minden ami kell !

20140823_171818.jpg

Hibamentes napot zártunk, ami már alapból nagy szó !
Hogy mi történt ma ? Olvasson tovább !

A szombaton reggel a harmadik napját rendezték Formula Student eseménynek. Ma a gyorsulási versenyt, a skid pad és az autocross versenyszámot rendezték meg. Ahogy eddig, ma is 8 órakor érkezett meg a csapat a helyszínre.

Az autó hátsó traktusával tegnap voltak gondok, azonban ma reggel az összes hibát fixáltuk, lehúztuk az összes létező csavart, leellenőriztük az összes rendszert, majd 10 órára menetkész állapotában volt a jármű ! Utunk azonnal a tesztpályára vezetett !

Közben a gyorsulási verseny és a skid pad 9 órakor kezdetét vette, és 13 óráig tartott. Ekkor versenyfutás kezdődött az idővel, és egyben az időjárással is. 11 óra előtt pár perccel a hangosbemondó közölte, hogy esőfelhők kóricálnak a kikötő felett, és 12 és 13 óra között érkezhet csapadék, de a mennyiségét és a hosszát nem tudták megmondani.

11 órakor az autót még mindig a tesztpályán nyüstöltük, majd ahogy a srácok végeztek, rohamtempóban toltuk át a járgányt a gyorsulási helyszínre. Az autó remekül teljesített ! 4,568 másodperc alatt tett meg 75 métert, ezalatt pedig 92,36 km/h gyorsultunk ! A gyorsulásról videó a cikk alján megtekinthető !

20140823_111919.jpg

Ezután vissza a tesztpályára, egy gyors állítás, majd jött a skid pad. Itt a legjobb eredményünk 5.43 másodperc lett ! A skid pad-ről videó a cikk alján megtekinthető !

20140823_141033.jpg

Ekkor következett egy hosszabb pihenő. 13 órakor zárt a pálya és egészen 15 óráig, az autocross kezdetéig ki sem nyitották. És az izgalmas dolog ebben a 2 óra szünetben következett, mivel a 12-13 órára ígért eső, 14 órakor, egy kis csúszással meg is érkezett.

Elkezdődött a találgatás, hogy most mi is legyen. Eleinte szemerkélő, könnyed eső volt. Azt terveztük, hogy rögtön felállunk elsőnek, vagy másodiknak a rajthoz 15 órakor, és még viszonylag száraz körülmények között futnak a srácok slick gumikkal. Ám ezt a tervet gyorsan dobhattuk a kukába, mivel kb fél óra alatt teljesen vizes volt a pálya és a rajtot is csúsztatták 15 perccel. Elkezdtük tolni kifelé a kigurulási pontot, vártuk a jobb időt, de amikor csapattársunk mondta, hogy Komáromban elállt, azonban nemsokkal később újra elkezdett esni , akkor döntöttük el, hogy esőben megyünk ki. 

Ahogy csillapodott az eső intenzitása másodiknak gurultunk ki a pályára, és Máté szépen körbehozta az autót először 48, másodszor 46 másodperc alatt, azonban mindkét körön 1-1 bója felborult így mindkét időhöz hozzáadtunk 2-2 másodpercet. Már ekkor örültünk, ugyanis az autó még egyszer sem ment vízen és nagyon jól vizsgázott, akár csak pilótánk, aki mindkétszer nagyon jó kört futott. Az autocrossról videó a cikk alján megtekinthető !

Az autót visszahoztuk a boxba, majd pilótát cseréltünk, és már mentünk is vissza. A volánt Árpi vette át. Itt következett egy kis várakozás, de sorra került csapatunk, és pilótánk egy 48-as idővel kezdett, majd a második körön 46,36 másodperccel megfutotta a leggyorsabb körünket az autocross versenyszámban.

20140823_171818.jpg

A csapat méltán büszke lehet magára, hiszem az első olyan nap, amikor semmi technikai gondunk nem volt. Reggel összetették az autót és ment, nagyon is jól ! Fék és csavarok ellenőrzésén kívül semmi dolgunk nem volt a technikával.

A statikus versenyszámok eredményeit is megtudtuk ! Business Presentation-ön 7.-ek, Cost & Sustainability Analysis-en 10.-ek, még Engineering Design-on a 28.-ak lettek a fiúk. Az Engineering Design kicsit letörte a csapatot, de szerintem nincs okuk szomorkodni. Nagyon rövid idő alatt hozták össze ezt a gépet ! Innen is üzenném nekik. Nem kell bánkódni. Első verseny. Nagyon szép eredmények ezek, és ennél csak jobb lesz !!!

Holnap rendezik meg a Formula Student Hungary 4. és egyben utolsó napját. Az utolsó versenyszám az endurance verseny lesz. Ez a verseny fogja az autónkat a legjobban próbára tenni ! Az időjárás kérdéses. Ugyan az időkép.hu oldal nem jósol esőt, azonban Én már nem hiszek a számoknak. 

Aki teheti látogasson ki holnap a pályára Gönyű mellett ! Megéri !

További szép napot !

 

Címkék: 2014, Egyéb