-3 másodperc körönként tavalyhoz képest

Beindították a Toro Rosso 2015-ös erőforrását

Még -3 másodperc a 2014-es Brazil Nagydíj időmérős körrekodhoz képest !?

686963181-3237197112014-custom.jpg

1:10.023. Ez volt Nico Rosberg pole pozíciót érő körrekordja 2014-ben a Brazil hétvégén. Ehhez képest azonban idén még gyorsulhat a mezőny. Az előzetes információk szerint 2 másodperc gyorsulás a minimum, legalább is a Pirelli emberei ezt gondolják, amiben lehet igazság.

Nézzük csak azt, hogy a tavalyi volt az első év, amikor az új erőforrásrendszerek futottak a pályán. Tavaly év közben a Renault erőforrások fejlődtek a legtöbbet, annak ellenére, hogy kevés alkatrészt lehetett módosítani. A hátrányból láthatóan már év közben is tudtak faragni a Mercedeshez képest. Ha kevés piszkálással év közben ennyit lehetett gyorsulni, akkor a téli szezon ideje alatt, illetve idén, a már egész évben fejleszthető a motorok sokkal gyorsabbak lesznek elődeiknél.

Természetesen a gyorsulás, nem csak a motorok fejlesztésének köszönhető, hanem a Pirelli abroncsok fejlesztésének is.

pirelli_2013.jpg

Paul Hembery, a Pirelli Motorsport embere utolsó nyilatkozatában még optimistábban beszélt ! A gumigyártó legújabb előrejelzése 3 másodperc gyorsulásról szól.

„Tavaly konzervatívak voltunk a gumiabroncsokat illetően, de most elég agresszív vonalat fogunk képviselni."

Így a motoroknak és az abroncsok fejlesztéseinek lehet az eredménye, hogy veszélybe került jó pár körrekord. A legjobb példa erre a 2014-es Brazil Nagydíj, ahol Nico Rosberg körrekorddal nyerte meg az időmérőt. 

Továbbá tavaly Bahreinben szintén Rosberg 1:33.185-ös idővel szerezte meg a pole-t, míg 2013-ban 1:32.330-cal. Ezen a helyszínen a jelenlegi legjobb idő 1:30.139, ami Michael Schumacher nevéhez fűződik 2004-ből.

Ha minden a "tervek" szerint alakul, akkor még Michael Schumaher rekordja is veszélyben lehet.

És még mielőtt befejezném a bejegyzést. A tegnapi napon a Toro Rosso csapat közzétett egy videót, miszerint beindították a 2015-ös Renault erőforrást. Az autót ugyan csak jövőhéten láthatjuk, de a hangjáról kaptunk egy kis ízelítőt !

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran!
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek