Hamilton - Rosberg már nem is tudom hányadik felvonás

Kezdődik a hülyeség...

Mááá' megint kezdődik

88y9991-custom.jpg

Ahol abbahagyták, ott folytatják idén. 3 futamon vagyunk túl. Ausztrália, Malajzia és Kína. 3 futam elég volt, hogy Rosberg elkezdjen pampogni...

Hamilton bitang erősen kezdi az évet. Két futamgyőzelem, 3 időmérős elsőség, és Rosberg tehetetlen eddig. Érezni a németen, hogy nem tudja megint csak kezelni a szituációt. Tavaly legalább az időmérőn oda tudott szúrni Hamiltonnak, de idén ez sem megy neki. 

Meg kellene törni Hamiltont, de hogyan, meg hol ? Hát ha a pályán nem megy, majd a sajtószobában bepróbálkozunk hátha.

Hogy mi is történt !? Mondom mi van ! Emiatt "pipa" Rosberg.

Az első etap alatt Hamilton spórolósabban közlekedett, olyannyira, hogy Hamilton az etap végén (használt gumikon) elképesztő tempóra tudott kapcsolni. Rosberg a folyamatos támadás közben kicsinálta a gumijait, így neki rizikósabb lett a helyzete Vettellel szemben.

Az első kiállás előtt Hamilton-Rosberg-Vettel-Räikkonen a sorrend. Vettel megy ki először a boxba ! Megpróbálkozik egy alávágással Rosberggel szemben. Hamilton van kedvezőbb helyzetben, így Ő az első Mercis a boxban. Hamilton vissza is jön az élre. Egy körrel később Rosbergék reagálnak Vettelre és ők is kimennek gyorsan egy szervízre. Kerék le-fel, mehet vissza, és az alávágás probléma kiküszöbölve. 

Igen ám csak itt jön a csavar a sztoriba ! Hamiltonnal közlik, hogy lágy keveréket kapott, de hosszabb etapot kell menni velük, mint előzőleg ! Ennek megfelelően Hamilton spórolósra vette megint a dolgot. Rosberg és Vettel kivezetőköre 1 másodperccel volt gyorsabb az övénél, és ezzel elkezdtek felzárkózni.

A brit egyáltalán nem zavartatta magát és futotta a saját tempóját, amikor megérkezett Rosberg 2 másodperc környékére. Itt azonban megállt a felzárkózás, mivel eszébe jutott, hogyha közelebb megy, akkor kicsinálja a gumikat. Egy ideig jó is volt a taktika, egészen addig amíg Vettel el nem kezdett felzárkózni.

Ekkor jött a csapatrádiós sírás Rosbergtől, hogy Hamilton gyorsítson, mert így az Ő pozíciója lesz veszélybe !!!

seriously.jpg

Hamiltonnak szóltak is hogy fokozza a tempót picit, amit meg is tett. Ekkor szerintem senki nem tulajdonított nagy jelentőséget a történetnek.

Vettel végül is nem tudott előzni, Rosberg a kerékcsere után a futam végéig megtartotta a második helyet, még Hamilton nyert.

A futam utáni sajtótájékoztatón azonban megvádolta Rosberg Hamiltont, hogy feltartotta, méghozzá szánt szándékkal, és ezzel befolyásolta versenyét. Aztán után jött az, hogy ez nem szimplán vád, hanem tény.......

NA ITT ÁLLJUNK MEG ! Hogy mi van ? Mi van ? Mi van ?

A vicc kategória Rosberg.

Először is.. Hogy tudja feltartani Hamilton Rosberget, ha még csak a közelébe sem akar menni. A lehetőség ott volt előtte, becserkészhette és levadászhatta volna nyugodt szível. Tavaly Hamilton Monzába pont ezt tette vele szembe. Rosberg hozott egy döntést, miszerint gumit kímél, nem támad, és követi Hamiltont.. Akkor most mi a rák van ? Akkor ne sírjon nekem itt a szája. Attól, mert Hamilton lassan közlekedik, neki nem kötelező.

Kettő... Most milyen érdekes, hogy befolyásolta a versenyét.. Szerintem senki (Hamilton rajongók meg pláne) nem felejtette el a tavalyi Rottenbiller utcás parkolását Monacoba, vagy a "Ki ha Én nem, majd Én megmutatom, hogy a csapatnak nincs szüksége Hamiltonra" manővert Belgiumban... Azok nem befolyásolták a verseny kimenetét ? Akkor persze minden rendben volt, egyem meg a kis szívét... 

Harmadszor és nem utoljára Toto Wolff is úgy érzi, hogy minden a helyén van ! A GP-Live.hu cikkében (mivel őket olvasom a legtöbbet, mert a legbiztosabb hírforrás ők ilyen téren) leírják, hogy Toto is azon az állás ponton van, amin Én. Hamilton frankón csinálta amit csinált. A csapatot és a maga teljesítményét vette figyelembe, és azt is elmondta,  hogyha meg akarják beszélni a történteket, akkor azt nem a kamerák előtt kéne megtenni.

Na most aki végignézte az interjút (YouTube kérlek le ne töröld !) az láthatta Vettel és Hamilton arcát. Hamilton konkrétan röhög az egészen, Vettel meg mindkettőn. Hamilton válasza az ellene felhozott "vádakra" ?

Nem az én munkám, hogy Nico versenyével foglalkozzak !

Hatalmas ! Porig alázhatta volna Hamilton, de nem tette ! Fogta és profi teniszező módjára lecsapta a magas labdát. Szerintem Vettel sem véletlenül nevetett.. Annyira átlátszó és alaptalannak érzem a sztorit, hogy vicc...

Lauda megmondta a tutit ! 

"Ezek a fiúk egoista rohadékok, de csak így lehet világbajnok az ember."  - szerinte a német pilótának fáj, hogy Lewis Hamilton ismét legyőzte őt.

És most ezek után mi lesz ? Ha jól veszem le, most Rosberg a sértett, és Hamilton röhög a markába. Bemegy a csapathoz. Leülnek, elmondja a kis sztoriját Nico, szerinte mi volt, majd megmondják neki, hogy hát ez a feltartásos dolog azért így nem teljesen helytálló. Akkor is Ő lesz a sértett azzal megspékelve, hogy még a csapat is a rappert támogatja ! Brávó. Nem elég a baja neki, még kér egy púpot a hátára, amitől még jobban széteshet !

Aztán kitudja... Lehet pont ez rázza majd fel egy kicsit ! Csak aztán nehogy az legyen, mint 2007-ben a McLarennél ! Komoly esély a bajnokságra, és hagyjuk veszni a csapaton belüli ellentét miatt ! Ami igazándiból most úgy tűnik, hogy nagyon egyoldalú !

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran !
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek, Futam