Itt a heti műsorújság !

Autóbemutatók

A McLaren-Honda kezdi a műsort 29.-én !

mclaren-f1-powered-by-honda.jpg

A héten leszedik szinte az összes autóról a ponyvát, és végre láthatjuk, milyen autók is fognak a pályán körözgetni 2015-ben. 

Az első madárka a McLaren-Honda lesz az MP4-30-as autóval. A festése minden esetre érdekes lesz. A csapat valószínűleg dobja a szürke színt, hiszen az nagyrészt a Mercedes motor miatt volt. Vajon visszatérnek a fehér-piros színpárhoz vagy pedig a tesztautón látható narancssárga fog megjelenni az autón ? Aki kíváncsi a bemutatóra, 29.-én online követheti a leleplezést !

vettel-ferrari-2911.jpeg

Egy nappal később a Ferrari fog minket a képernyő elé szögezni vadonatúj autójával. Itt a modellnév kérdéses ! Az F14T után nem nagyon tudni, mire fogják keresztelni az autót. A festés alapszíne, a piros biztos nem fog változni. A bemutatót 30.-án a McLarenhez hasonlóan élőben online lehet követni !

A hónap utolsó napján, 31.-én, a Toro Rosso fogja megrázni magát és bemutatni vadonatúj járgányát. A csapat a megszokott módon nevezi el az autót, tehát az "tavalyi név+1" azaz az STR10-et fogja kapni. A festés sokat nem fog változni szerintem. Még mindig egy Red Bull fiókcsapatnak mondható az alakulat, így a kék-piros-sárga kombináció marad. Ez a bemutató azonban, (ahogy a többi is) már nem követhető élőben. 

Február 1. a következő dátum, a jerezi teszt első napja. Ezen a napon biztosan leleplezik a Mercedest. A Red Bull, a Williams, a Lotus és a Sauber ugyan nem erősítette meg a dátumot, de mivel arról hír nem érkezett, hogy valamelyik csapat ne venne rész a jerezi teszt első napján, ezért valószínű, hogy ők is ekkor tolják ki a közönség elé autóikat.

490033926-225111532014-custom.jpg

A tavalyi bajnok Mercedes az AMG W06 kódnéven fog futni, mivel a gyárnak egy W06-os típusú autója már volt a régmúltban, így az a név már foglalt. Az autó fényezése lehet, hogy változik. A tavalyi McLaren szín lehet a befutó, bár az is lehet hogy nem nyúlnak a színekhez.

A Red Bull "végre" megszabadulhatott az RB10-"Are beaten" autótól. Ők is a jól megszokott jelölést használják, akár csak a Toro Rosso. A Red Bull RB11 autó festéséről nem sok pletykát hallottam, így gondolom ők nem fognak nagy változtatást eszközölni a színekbe. 

A Lotus és a Sauber autóiról szinte egyáltalán nem hallottam semmi. Sem extrém új festésről, sem kódokról. Ugyan szép koncepciókat láthattunk a világhálón, de gondolom a Lotus marad az arany-fekete színösszeállításnál, még a Sauber a szürkénél, vagy visszatérnek a fehérre. A Lotus az E23, még a Sauber a C34-as kódnéven fog futni.

the-new-williams-mercedes-fw37_1_.jpg

A Williams a múltheti képközzététel után nem is biztos, hogy fog bemutatózni, azonban ha mégis, akkor arra is február 1-jén fog sor kerülni szerintem. Kódjele: FW37.

A Force India 2015-ös autóját csak Barcelonában fogjuk látni február 19.-én. Az autó festését és orrkúpját már láttuk. A kódjele: VJM08.

A tesztről pár szó így a végén. Négy napos lesz az első teszt, és Jerez lesz a helyszín. A pilótabeosztást már 4 csapat rögzítette.

 

Csapat február 1. február 2. február 3. február 4.
Mercedes Rosberg Hamilton Rosberg Hamilton
Ferrari Vettel? Vettel? Räikkönen? Räikkönen?
McLaren Alonso Button Alonso Button
Toro Rosso Sainz Verstappen Sainz Verstappen
Sauber Ericsson Nasr Nasr Ericsson

 

Az összes autóról készülni fog egy blogposzt, és a tesztnapokról is folyamatosan írni fogok egy kisebb összefoglalót, szóval érdemes lesz visszalátogatni az oldalra egy jó párszor.

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran!
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek