Valaki, akinek nem a pénz a legfontosabb ! RESPECT !

Vannak még erkölcsös emberek a földön !

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet !

20140403_171459.jpg

Ki másról is lenne szó, mint Michelisz Norbertről ? Érdekel, milyen teljesítményre lett volna képes egy gyári autóval Norbi, azonban boldog vagyok, hogy a magyar csapattal fog jövőre is versenyezni.

Mint tudjuk a magyar alakulat 2013 óta használja a Honda autóit. Az első Hondás évben Japánban pole pozíciót, és futamot nyert a csapat önerőből, még tavaly az utolsó futamon (ugyan némi szerencsével de) sikerült megszerezni a bajnokság összetett 4. helyét, ami annyit tesz, hogy a 3 beérhetetlen Citroën mögött a legjobb pozíciót ők szerezték meg, plusz elverték a gyári Honda csapatot.

1001138-16253743-640-360.jpg

Ezt megelőzően is voltak pletykák arról, hogy a gyári csapat meg akarja szerezni magának a magyar tehetséget, de a 4. hely után ezek még jobban felerősödtek. Norbi nem erősítette meg a feltételezéseket, de nem is cáfolta azokat, ahogy Zengő Zoltán sem. Aztán érezhető volt, hogy a dolognak van valóságalapja, mivel Norbit elvitte magával a gyári Honda a tesztekre. Volt amikor csak megfigyelőként tartózkodott a helyszínen, de volt amikor vezethette is az autót. Ekkor már mindenkiben letisztult a kép, hogy a Honda tényleg komolyan gondolja a dolgot, még ha senki nem erősít meg semmit.

Aztán csütörtökön végre megkaptuk a bejelentést, miszerint Norbi továbbra is a Zengő Motorsport színeiben fog versenyezni. A pénteki Morning Showban Balázséknak sikerült elérniük telefonon Norbit, és megkérdezték mennyire volt nehéz a döntés és miért így döntött. A 3 műsorvezető rákérdezett természetesen, hogy mennyi az annyi, és persze nem volt kérdés, hogy a Honda jobb ajánlatot tett le anyagilag az asztalra, ennek ellenére még is maradt a Zengő Motorsporttal.

Norbi elmondta, hogy azért is vártak a bejelentéssel, mert a döntés nagyon nehéz volt, de inkább erkölcsi döntést hozott, mint sem anyagit. Pénzügyileg egyértelműen a Honda mellett kellett volna döntenie, azonban ha belegondolunk, hogy a szponzoroknak sem mindegy, hol is versenyzik, plusz Zengő Zoltán és csapata végig egyengette a pályafutását, akkor megértem a döntését, és le a kalappal előtte. Az erkölcs vezette és nem pedig a pénzéhség ! 

Csak, hogy a nagy ászok közül hozzak példákat, Alonso vagy éppenséggel Button részben a pénz miatt váltott csapatot. 2009 világbajnoka például azért is hagyta el a Brawn GP-t az év végeztével, mivel emeltek volna fizetésén, de nem akkora mértékben, ahogy azt ő elképzelte, na meg persze a Brawn sorsa kérdéses volt ! A tavalyi év során Alonso pedig addig-addig csavarta a szálakat a McLarennel, amíg ki nem sikerült harcolni a legnagyobb fizetést, amit eddig pilóta valaha is kapott a mezőnyben. Bár ott sem volt már felhőtlen a viszony a Ferrarival.

1213809-25335626-640-360.jpg

Persze Norbi is hozzátette, hogy nagyon jól hangzott a Honda által ajánlott fizetés, hiszen ő is emberből van, de azt is megemlítette, hogy mint ő, mint pedig a Zengő Motorsport így járt a legjobban ! Természetesen annak a lehetőségét nem zárta ki, hogy egyszer gyári versenyző legyen. Az autó terén nyilván jobb lenne, ha gyárival mehetne, mert a magyar csapat azért még sem teheti meg, hogy ha egy autót kukára írnak az egyik versenyen, akkor kitoljanak egy másikat a garázsból, és az sem nem biztos, hogy minden fejlesztéshez azonnal hozzájut a csapat, de eddig is így versenyeztek, szép sikereket elérve, és állítólag az idei autó a tavalyihoz képest sokkal jobb. Azt azért nem mondják, hogy bajnok autó, de a minimum elvárás, hogy a Citroën autókat megszorongassák, és egyszer-egyszer le is győzzék őket az év folyamán. Plusz Norbi mivel részt vehetett az autó tesztelésében, így nem teljesen vakon kell nekiindulni az évnek.

Remélem jó lesz az autó és a Hungaroringen látunk majd egy Zengős fekete-piros Hondát a dobogó csúcsán Norbival ! Az év végi dobogó pedig maga lenne a csoda !

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran !
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek