Lehullt a lepel a Force India új "autójáról"

A Williams is mutatott valamit !

A Force India tegnap bemutatta új autójának orrkúpját és festését !

force-india-vjm08-2.jpg

A képen látható autó egy módosított VJM07-es, így a címben kis túlzás vehető észre, de minden esetre a Force India az első aki legalább mutatott valamit, ami kézzelfogható és nem csak látványterv.

force-india-presentacion-610x400.jpgTavalyi festés force-india-vjm09-2015-livrea.jpgIdei festés

Az autó festése sokat változott a tavalyihoz képest. Eltűnt a rengeteg narancs felület és a zöld csíkozás. Sokkal jobban mutat ez a fekete-narancs-szürke kombináció. Legalább is szerintem. 

force-india-vjm09-2015-livrea.jpg

A másik érdekesség az autón, maga az orrkúp. Az idei autó orr valahogy a tavalyi Marussia csapat orrkúpjára emlékeztet. A fényezés miatt olyan, mintha az orrkúp nagyon vékony és lekerekített lenne, (kb mintha a McLaren-Mercedes 2009-es autóját látnánk) azonban ha megnézzük felülről az autót észrevehetjük, hogy egyáltalán nem vékony és még csak nem is lekerekített. 

force-india-vjm08-3.jpg

Szép kialakítás nekem nagyon tetszik. 

A tegnapi napon a Williams is tett közzé pár képet. Ők is az első szárnyat mutatták meg.

the-new-williams-mercedes-fw37.jpg

Ha ezt az orrkúpot is hasonlítanom kellene valamihez, akkor egyértelműen a tavalyi McLaren-Mercedesen látott orrkúphoz hasonlítanám. A koncepció hasonló, a hangyászorr rövidebbre lett vágva.

Kíváncsian várom a McLaren, a Mercedes, és a Ferrari orrkúpjait, illetve festéseiket.

A McLaren-Honda január 29.-én leplezi le vadonat új autóját (nem csak a festést) és Mercedes pedig pár nappal később február 1.-jén.

További szép napot !