Mitől hangos a paddock !?

2014 Formula 1 Olasz Nagydíj előhangja

Alonso a "békítő", Hamilton és Rosberg nem nyugszik, Vettel a McLarenben ?

BwwQ4wtIYAAw5xT.jpg

Érdekes nyilatkozatok a csütörtöki sajtókonferencián !
Olvasson tovább !

2014. szeptember 4.
Formula 1 Olasz Nagydíj
Sajtókonferencia és egyéb hírek

Az Olasz Nagydíj csütörtöki napján megtartották a pilóták sajtókonferenciáját. Nico Rosberg, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kevin Magnussen, Valteri Bottas és Max Chilton vettek részt ezen az eseményen.

79P4057-597x379.jpg

Természetesen a legjobban boncolgatott téma a Hamilton - Rosberg kapcsolat volt. Mindkét pilóta leszögezte, hogy a Mercedes nem fog megtörni a Belgiumban történtek miatt, azonban érezhetően nem felhőtlen a boldogság. Rosberg láthatóan nem örült annak, hogy megint a bocsánatkéréséről kérdezgették, míg Hamilton a Nico Rosberg iránti nem létező vagy nehezen értelmezhető bizalomról beszélt.

Alonso-t ültették be a két rivális közé. Az egyik sajtós meg is jegyzete, hogy Ő a békítőszemély kettejük kapcsolatába ? Alonso ezen nagyot mosolygott.

Később a nap folyamán a Mercedes csapat leszögezte, meg fognak válni akár mindkét pilótától, hogyha nem tudják a helyzetet megfelelően kezelni. Ezek után egy Alonso - Bottas pilótapárost neveztek meg, miszerint szívesen dolgoznának velük, ha a legrosszabb bekövetkezik!

A pilótákat megkérdezték a parabolica kanyar leaszfaltozásáról, mellyel szinte senki sem értett egyet ! A pilóták szerint a kanyar értékét vesztette ezzel a módosítással, és egyben cáfolták, hogy kikérték volna véleményüket a módosításról !

Vettel.jpg

A legnagyobb találgatás azonban Vettel körül alakult ki a hétvégén. Egyes információk szerint Vettel komolyan gondolkodik a váltáson, melynek lehet valóságalapja !

Egy Red Bull mérnök megy a McLarenhez, közben Vettel is elmondta, hogy nem tudja garantálni, hogy a bikák csapatánál marad.

Sebastian Vettel:

„Nem tudnám garantálni azt, hogy jövőre is a Red Bull versenyzője leszek.”

 

Továbbá Vettel állítólag technikai garanciát kért a McLarentől a Honda csúszása miatt. A csapatváltásról kérdezte az NBC is majd csak annyit mondott:

Sebastian Vettel:

„Nem tudok sokat beszélni erről. Csütörtökön azt hallottam, hogy 150 millió dollárért írtam alá három évre. Kérdeztem, hogy merre találok egy tollat, de senki sem jött vissza hozzám.” – viccelődött Vettel.

Vettel azért is elgondolkozhat a váltáson, mivel a Renault erőforrás ugyan javulgat, azonban az is előfordulhat, hogy jövőre sem tudják ledolgozni hátrányukat !

luca-with-ferrari-getty-630-red.jpg

Az utolsó érdekes hír Luca Di Montezemolo-t érinti. Hírek szerint ez lehet az utolsó Olasz Nagydíj, amelyen Ő a csapat elnöke. Ez a hír évről évre felvetődik ! a legnagyobb esély a bejelentésre szombaton van, mivel a Ferrari elnöke ezen a napon látogatja meg először a pályát, és ad nyilatkozatokat a sajtósoknak. Nem mellesleg Olaszországban vagyunk. Ha tényleg távozik a posztról itt lenne ésszerű bejelenteni.

Hamarosan jövök az első szabadedzéssel ! 

Mindenkinek további szép napot !