Válságstáb pénteken a Mercedesnél !

Belépés a meghívókkal rendelkezőknek ingyenes !

Rosberg röhög a markában, Hamilton idegállapotba van.
A Mercedes nem tudja mi legyen !

n04.jpg

RTL 2 - Mónika show:
-Nico ! Mit szólsz ahhoz, hogy Hamilton kétszer is kiesett miattad ?
-Há de mi az hogy kááááátű? Kikérem magamnak ! Csak egyszer történt ilyen Mauhnika !

A mai bejegyzés spekulációk és elméletek tömkelegét fogja tartalmazni !
Olvasson tovább !

2014. augusztus 29.
Belga Nagydíj
Válságstáb pénteken a Mercedesnél !

Anno hatalmas botránynak tituláltam a vasárnap megrendezett Belga Nagydíj futama utáni történéseket. Pontosítanék. A hatalmas jelző kevés ide. Talán a McLaren Mercedes - Ferrari kémbotrány méretét nem közelíti meg, azonban a "Fernando is faster then You" esetnél sokkal nagyobb ! A baj csak az, hogy botrány van, büntetés nincs !

Írtam előző blogbejegyzésben arról az esetről, amikor is Hamiltont Rosberg szándékosan koccolta le a Belga Nagydíjon. A Mercedes tegnap több bejelentést is tett. 

Először is a csapat VÁLSÁGSTÁBOT hív össze mára, hogy a Rosberg féle manővert kitárgyalják, és rendezzék végre. Sajnos Niki Lauda ezen a megbeszélésen nem vesz részt, ami véleményem szerint nagy hiba. Az egyetlen olyan ember a csapaton belül, aki most beleláthat mindkét pilóta fejébe és érzéseibe, és pont Ő nem lesz ott !

Másodszor. Az F1-live.hu értesülései szerint Paddy Lowe elmondta, hogy felfüggesztik a Hamiltonnal való tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról. Először nyerjék meg a világbajnokságot, a szerződést ráérnek utána is megbeszélni.

hamilton-rosberg-ellentet.jpg

Na most a válságstábbal kapcsolatban csak annyit, hogy ez a megbeszélés sem fog semmit érni. Ahogy Eric Boullier fogalmazott, saját magukat lövik/lőtték lábon. Olyan opció nincs, hogy jól jöjjenek ki ebből. Ha Hamiltont védi meg a csapat, akkor Rosberg lesz vérig sértve, ha meg Rosbergnek adnak igazat, akkor Hamilton nem tudja majd hány kiló. Ez egy totális patt helyzet ! Ezt kezelni a versenyzők fogják szerintem. Egyébként meg 17 pontról beszélünk most. És mivel az FIA nem fog belenyúlni a dologba, így minek a tanácskozás. Hamiltonnak azok a pontok már így is úgy is el úsztak. Senki nem fogja neki visszaadni !  Rosberg nem fog levelet írni az FIA-nak, hogy "Bocsi srácok, de tőlem is vegyétek el a 17 pontot, mert nem voltam fair" ! Aki követi Hamiltont az nagyjából sejti, hogy ebből revans lesz a közeljövőben !

21-Hamilton-&-Rosberg-(Read-Only).gif

És akkor jöjjön a találgatás ! Felfüggesztik a tárgyalásokat, és még csak nem is Hamilton kezdeményezi ezt, hanem a Mercedes ? 

Kicsit faramuci a helyzet. Ha Hamilton bukja a VB-t szerintem biztosra vehetjük, hogy csapatot vált. Olyan gárdával nem akar senki sem versenyezni, ahol a másik pilóta ilyen eszközökhöz nyúlhat, és büntetlenül megússza ! Lássuk be ! Még Alonso sem nyúlt ilyen módszerekhez. Jó.... Feltartotta az időmérőn a boxba, meg Ő is beszólt a rádión, hogy miért nem engedi el, de egyszer sem koccantak össze.

hamiltonmclaren.jpg

Kapóra jön a helyzet mivel a McLaren pilótát keres, és nyílt titok, hogy Hamilton is a kiszemeltek között van ! Nyomós ok lenne, hogy visszamenjen, hiszen mégis csak ott nőtt fel ! Dennis-t szinte mondhatjuk második apjának, és még ha meg is romlott a viszony, azt talán könnyebb helyre tenni, mint a Rosberg féle kapcsolatot ezek után ! Plusz ne felejtsük el, hogy jön vissza a Honda !

Minden egyes kommentátor azt hajtogatta, hogy a sárga sisak és egy McLaren jó ómen. Most, hogy még a Honda is visszajön, el tudom képzelni, hogy már csak példaképe miatt is visszatérjen. Én azért megnézném a srácot egy fehér-piros gépszörnyben sárga sisakkal.

Hamilton-Red-Bull1.png

Aztán itt van a Red Bull. Vettel új mérnököt kap, de hogy a mérnököt valóban Vettel kapja-e, vagy csak azért újítanak be mérnököt, mert Vettel távozni akar !? Ezt nehéz megmondani, de láttunk már ilyet. Vettel kétlem hogy távozna a Red Bull-tól a Ferrarihoz, esetleg a McLarenhez, de Hamiltonnak a Red Bull is célpont lehet. Az, hogy idén nem megy az autó egy tény, de szerintem ezért Vettel nem hagyná el a Red Bull-t, de láttunk már furcsa igazolásokat ! Itt is el tudnám képzelni Hamiltont.

Ha reálisak akarunk maradni, akkor Hamiltonnak 2 opciója lesz idén. Vagy a Mercedes, vagy a McLaren. A Ferrari bejelentette, hogy Alonso és Räikkonen marad. Vettel kétlem hogy távozna. Nagyon ment alatta a szekér. Egy év botladozás miatt nem hiszem hogy váltana. Így szűkült kettőre a kör.

lewis_hamilton_singapore_mclaren-f1-wallpaper.jpg		BtdmDKGCIAExeKL.jpg

Ha Hamilton nem lesz bajnok valószínűnek tartom, hogy távozik, de ha bajnok is lesz, akkor sem zárom ki egy ilyen év után ! Lásd Alonso ! 1 év után távozott a McLaren-től ! A visszahúzó erő talán csak az lehet, hogy a Mercedesnél szinte az összes jó szakembert megvásárolták, aki a győzelemhez kell. Talán az egyetlen ember, akit nem sikerült elcsábítani az Adrian Newey !

Kíváncsi leszek mi lesz ebből ! Egy biztos ! Jó vége ennek már nem lehet !

További szép napot mindenkinek !