Arrabona Racing Team és a Formula Student záró napja

Küldetés teljesítve ! Röviden összefoglalva a zárónapi történéseket !

20140824_124058.jpg

Hogy mi is történt ? Olvasson tovább !

Hát elérkezett ez a nap is. A Formula Student magyarországi állomásának utolsó napja. Egy versenyszám maradt hátra, a 22 km-es endurance futam. Ez volt az autó igazi megmérettetése.

Reggel megérkeztünk a pályára. Kipakoltuk a cuccokat, ellenőriztük az autót ! Az összes létező csavart meghúztuk, a lehetségesen leeső alkatrészeket lefogattuk, majd kezdődhetett a móka !

10.-ként gurulhattunk pályára. Összesen 36 kört kellett egyfolytában teljesíteni a pályán. Ezt nem egy pilóta hajtja végre, hanem verseny közben pilótacsere történik. A két pilóta 18-18 kört teljesít a pályán. A körözgetést Árpi kezdte.

A 46-47 másodperces kör volt a célkitűzés, na meg persze, hogy az autó végigmenjen a versenyen. Árpádunk hozta is a kötelezőt ! Hiba mentes etapot ment, 47-es körökkel.

20140824_114619(0).jpg

Jött a pilótacsere. Az autót Máté kapta meg, és az első kör után kezdtük iszonyatos mosolygásba a csapattal. Az első köre ugyanis kapásból 46 közepe lett. Aztán egyre csak javult. 46.1, majd bekukucskált 45.9-be ! Már itt azt mondtuk, hogy köszönjük szépen elég lesz a jóból, viszont ezt Ő az autóban nem hallotta ! Az elkövetkezendő két köre 45.5 és 45.311-lett, amely a futamunk alatt a leggyorsabb idő lett.

A Máté előtt köröző egyik autó azonban felborított egy bóját, ezért lassítani kellett, ami előszörre nem is volt furcsa. De amikor a következő körben is ugyan olyan lassan jött kezdtünk izgulni. Három köröcske volt hátra, és az autó lassult. Az utolsó körben mindenki imádkozott, hogy csak érjen körbe a gépezet.

20140824_115908(0).jpg

És kibírta a motyó ! Leintettek minket. Az autó még sosem futott ilyen tempóval, és ekkora távot, majd mint utólag kiderült az autóval semmi gond nem volt, csak a pilótánk fáradt el és vett vissza ! Mindenki sietett a pálya kijáratához. A villamos szakemberünk Márk még tovább fokozta örömünket. Első mondata az volt, hogy "10 évet öregedtem amikor indítottuk az autót, mert a motor nem akart átfordulni". A második pedig, hogy az eddig futottak közül miénk a legjobban fogyasztó autó 2.54 literrel 22 km-en.

20140824_124002.jpg

Kisvártatva megérkezett az autó is. Azok a pillanatok pedig felejthetetlenek lesznek. Rengeteg ember gratulált nekünk, hogy első verseny és ilyen jól mentünk. A sorozatban régóta szereplő BME csapata és a KEFO is megtapsolt minket. Rajtuk kívül kevesen tudják mekkora meló volt a srácoknak az, hogy ez az autó elkészüljön és célba érjen.

20140824_124058_1.jpg

Innentől nem volt más dolgunk csak élvezni a délután hátralévő részét !

Este sajnos az eredményhirdetésen nem tudtam ott lenni, mivel Gönyü nem egy köpésre van onnan, ahol lakom, de a srácok írtak, hogy összetettben (dinamikus és statikus versenyszámok) a 14.-ek lettünk. Több mint 30 csapat indult, és 14.-ek vagyunk. Az Endurance-on 6.-ak lettünk, még a fogyasztási versenyben a 2. legjobb benzines alakulat ! Elsőre ! Fantasztikus eredmény. A srácok valóra váltották a maguk és egyben az Én álmomat is. A leglassabb emberek egyike, az egyik leggyorsabb sportban. Igaz nem szerelőként, és nem is versenyzőként, hanem mint rendszergazda, de mindig is ez volt az álmom. Egy versenycsapatnál valamilyen pozíciót betölteni és részese lenni egy ilyen eseménynek !

Úgyhogy innen is szeretném megköszönni nekik, az elmúlt 4 napot és azt, hogy a csapat tagja lehetek !

Egy kis információ a BME és a KEFO csapatáról. A BME-s csapat szombaton az akkumlátorral küzdött, melyet ugyan megjavítottak, de az endurance-on megint csak lehalt. Emelett a motorelektronikával is gondjaik voltak. A KEFO csapata pedig egy rosszul rögzített kerék miatt esett ki a versenyből ! Remélem/reméljük, hogy következőre nem lesznek technikai problémáik !

Következő versenyünk az Oroszországban lesz, ahova az egész csapat nem megy, így onnan ennyire részletes beszámolókat nem tudtok majd olvasni, de az Arrabona Racing Team hivatalos facebook oldalán nyomon követhetitek majd az eseményeket !

Az endurance futamot az este fogom feltölteni ! Valószínűleg holnap lesz megtekinthető !

További szép napot !

Címkék: 2014, Egyéb