Andre Lotterer kapja meg Kamui Kobayashi helyét a Caterhamnel

Ugyan csak egy verseny erejéig, de Andre Lotterer Formula 1-es gépet kap.

2014-WEC-LeMans-Andre-Lotterer-Audi-665.jpg

A háromszoros Le Mans-i győztes Andre Lotterer veszi át Kamui Kobayashi helyét a Caterham istállónál. 

Le-Mans-2014-011.jpg

Aki figyelemmel követi a WEC (World Endurance Championship) futamait, annak Andre Lotterer nem ismeretlen. Lotterer az Audi csapatnál versenyez, Benoit Treluyer és Marcel Fässler társaságában, egy Audi R18 E-Tron Quattroval, mellyel a 2014-es Le Mansi versenyt meg is nyerték.

oneighturbo-Audi-Motorsport-LeMans-24-winner-120619-10911.jpg

Lotterer emellett még versenyzik a Formula Super, ismertebb nevén a Formula Nippon bajnokságban, azonban az aktuális versenyhétvégéről eltávot kapott csapatától és az Audi is rábólintott a kiruccanásra !

formula-nippon-2012-4-andr-lotterer-magistral-fuji_2.jpg

A Formula 1 nem áll tőle messze. Régebben már tesztelt egy Jaguart, azonban tehetsége ellenére eddig nem kapott Formula 1-es ülést.

És mindeközben Kobayashiról ne feledkezzünk meg ! Mivel a hírek szerint csak egy verseny erejéig lesz Andre a csapat tagja, így Kobayashi nem távozik a gárdától.

Én személy szerint nagyon örülök, hogy lehetőséget kap Lotterer, még ha "csak" egy Caterhamben is. Be kell vallanom, egyik kedvenc pilótám, a hosszútávú futamok terén. Az idei Le Manst végignézve kétség sem fér gyorsaságához. Olyan tempóban nyomott le 4 etapot (kb. 3 és fél óra) a Porsche elleni csatában, hogy öröm volt nézni.

Kedvcsinálónak itt van tőle pár felvétel !

További szép napot mindenkinek !