Pirelli kupa a Formula 1-ben ???

Magnussen helyettesíti Alonsot

Alonso nem vesz részt a szezon első versenyén !

hamilton-192.jpg

Akár csak a WTCC-ben a Yokohama kupa, idén Pirelli kupa indulhatna Formula 1-ben ! Minden csapat részt vehetne benne, kivéve a Mercedes ! Amit ők csinálnak az földönkívüli ! 

Múlthéten megvolt az utolsó teszt, és most már kezd letisztulni előttem, és a legtöbb szakember előtt is a kép ! A Mercedes toronymagasan első számú erő. Utána a Williams/Ferrari, majd a Red Bull. A probléma ott kezdődik, hogy a tavalyi évhez képest a csapatok nem hogy ledolgozni nem tudtak a hátrányból, de inkább növelték azt. A Mercedes egy teljesen más ligába játszik.

Csütörtökön Hamiltont technikai hiba hátráltatta, de még így is rengeteg kört tett meg. Aztán pénteken Rosberg villantott egy elég tutinak mondható kört. Szombaton Hamilton úgy nyert, hogy lágy gumikon volt kint, még a többiek a szuper lágyat használták !

Mivan ? "Há nóóóóóóórmális kérem ?????" - már mondaná Besenyő Pistabá. A szuper lágy kb. másfél másodperccel gyorsabb, mint a lágy ! Vasárnap Rosberg már nem is erőlködött. Második helyen ért célba, de ez már nem számít.

Eleinte még valahogy tartottam a Ferraritól, a Williamsről meg nem is tudtam hol van, de hála az égnek az utolsó teszten a Mercedes és a Williams is helyretette a dolgokat. 

Az ezüstnyilak mögött azonban nagy lesz a harc ! A Ferrari és a Williams is nagyon jó, a Red Bull most kap új motort, és a Toro Rosso, Sauber, Force India is éredekes párharcokat hozhat. A paripások, és a martinisek nagyon stabilak, még a Red Bull a kasztni miatt lehet gyors, csak hát az erőforrás.

Lassan kevesebb, mint egy hét van a szezon nyitányáig, már tűkön ülve várom !

la-sp-sn-formula-one-fernando-alonso-mclaren-honda-20141211.jpg

Apropó évnyitó futam... Alonso nem lesz a rajtrácson. A McLaren sztorija nekem egyre jobban sántít. Eddig is tudtam, hogy susmus van, de most már egyre jobban kételkedem abban, hogy ez egy sima baleset volt. Sima baleset, 30G, eszméletvesztés és emlékezetkiesés ? Abu-Dabhiban 28G kapott amikor rosszul kapta el a kerékvetőt, és ment tovább, (bár ott más irányból hatottak az G-k) csak a hátát fájlalta ! És akkor egy sima baleset miatt nem vehet valaki részt az első futamon, úgy hogy az eset lassan 3 hetes, és a McLaren szerint Alonsonval nem történt semmi, minden a legnagyobb rendben ?  Á-á, itt valami bűzlik !

Helyette Magnussen fog menni az autóval, már ha hajlandó lesz beindulni a Honda erőforrása, mert még az utolsó teszten is eléggé nyögvenyelős volt a dolog. Kíváncsi leszek, hogy vajon a Manor F1 Team odaér-e Ausztráliába, és ha igen akkor belül lesznek-e a 107%-on. 

Sok a kérdés, meg az olyan dolog amire kíváncsi vagyok, az viszont biztos, hogy a Mercedest (ha csak nem lesz technikai gondjuk) nem lehet megfogni az első futamon !

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran !
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !