A Ferrari az Ferrari... Itt az SF15-T

Szépnek szép.. De hogy megy a pályán ?

A Ferrari délben megmutatta az SF15-T-t

3-4_2015_ok.jpg

Valamit nagyon eltaláltak a szabályalkotók. Az idei autók nagyon jól tudnak kinézni ! Itt az új Ferrari és azt hiszem, hogy senkinek nem lehet rá egy rossz szava sem. 

2006-ig nagyon nagy Ferrari rajongó voltam részben Schumaher miatt. Aztán ő visszavonult, és jött az új srác Hamilton. Tetszett nekem a 2007-es és a 2008-as Ferrari is. Aztán 2009-ben valami változott az új szabályokkal. Még az az autó is úgy elfogadható volt nekem külsőre, de még a 2010-es is elment. Aztán 2011-ben valahogy elvesztettem a fonalat, jött egy magas orrkúp. Utána 2012-ben a lépcsős orr, aztán 2013-ban megint egy nagyon magas koncepciót kaptunk, majd 2014-ben megjött a porszívó, ami nem volt rossz, de a Mercedes mégis szebben megoldotta. 2008 volt az utolsó olyan év, amikor igazán tetszett egy Ferrari.

profilo_dx_2015_ok.jpg

Erre most itt van 2015 és végre újra elmondhatom, hogy tetszik egy Ferrari. Szép... Erre nagyon mást nem lehet mondani. Nem szögletes. Formás az eleje a vége a közepe. Nincs túlcsicsázva. Ugyan az a koncepció mint a McLaren-Hondanál, és mégis ezen az autón tetszik, azon meg nem. Valahogy ezt eltalálták, még a McLarenen annyira ez nem jött össze.

fronte_2015_ok.jpg

Érdemes szemből is megnézni az autót. Az olaszok szintén tettek egy keretet az oldaldobozok köré, akár csak a németek a Mercedes W06-on, viszont azt is láthatjuk, hogy a Ferrari légbeömlő nyílásai is kisebbek, akár csak a Sauberen. A csapat természetesen maradt a piros színnél, hiszen a Ferrari az mégis csak Ferrari és biztos nem lesz hupilila, de ezt tudtuk is.

specifications-en.jpg

Aki a technikai adatokra kíváncsi, azoknak itt egy nem túl részletes kép !

laterale_3piloti.jpg

Ennyi.. Engem megvettek kilóra. Tegnap hangot adtam annak, hogy a McLaren-Honda eleje mennyire nem tetszik. Visszavonnám. Nem olyan rossz az csak alakítani kell rajta. Ha a Ferrari megtudta oldani, akkor szerintem a Wokingban dolgozó gárda is megtudja. Bár kitudja... Lehet csak nekem nem tetszik. Kíváncsi vagyok a pályán hogyan fog menni Räikkonen és Vettel alatt az autó. 

Most már csak a Red Bull tartozik autóval a nagyok közül, hiszen a Williams, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren már mutattak valamit. Pedig, ha a Mercedes és a Ferrari ilyen autót tudott rajzolni, akkor remélem Adrian Newey is valami pazar géppel jön elő. Bár, ha az összes autó annyira jól fog kinézni mint a Mercedes vagy a Ferrari, akkor már egy szavam nem lehet, mert ezek az autók nagyon bejönnek. Sokkal jobbak mint a tavalyiak.

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran!
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek