A McLaren-Honda bemutatta idei autóját !

McLaren-Honda MP4-30

Tetszik is, meg nem is az új McLaren-Honda MP4-30
Letisztult, egyszerű, de nem az amit használni fognak.

mp4-30-3-4.jpg

A McLaren mérnökei általában mindig valami frappánssal megoldással rukkoltak elő az utóbbi években. 2010-ben az F csatorna. 2011-ben az L alakú oldaldobozok. 2012-ben és 2013-ban megoldották "lépcső" nélkül az orr részt. 2014-ben a hangyászorrú autók közül is övék volt a legszebb. És most kapunk egy ilyen "snassz" első részt.

hrt-britishgp-ricciardo-01.jpgHRT 2011

mp4-30_-_side_on.JPGMcLaren-Honda 2015

 

Oldalról nézve elsőre a HRT 2011-es orrkúpját juttatja eszembe a kép, annyi különbséggel, hogy ez mélyebbre van engedve és hosszabb. Mintha bejelöltek volna egy pontot az autó elején, vettek egy vonalzót, meg egy szögmérőt, és egyenesen elvágták volna. A hátsó rész szép íves. Még a futómű elemei is sem szimpla egyenes darabokból állnak össze, és akkor kapunk egy ilyen ívek nélküli egyenes valamit.

mp4-30-overhead.jpg

Ha szemből nézzük az autót, akkor nagyon szép elegáns forma, és nem is annyira feltűnő az orr rész kialakítása. Én nem tudom. Nagyon mondták, hogy mi most odatesszük magunkat, most visszatértés, meg #MakeHistory és valahogy nem dobtam hanyatt magam az autótól. Meg nem is az hogy nem jön be, mert nem egy rossz formavilág ez, csak valahogy nem érzem egységesnek az autót... (Elől "szögletes" hátul meg íves.) Aztán mondjuk pont nem a formára mennek a mérnökök, hanem a tempóra. Remélem, hogy a Red Bull, a Mercedes, esetleg a Ferrari előrukkol valami szebbel. Bizakodásra ad okot, hogy a Force India állítólag 5 különböző első szárnyat tesztel a szélcsatornában, bár Dávid barátom felhívta a figyelmem, hogy nagyon nem kell reménykedni, és kezdjek megbarátkozni a dologgal, mert a Mercedes AMG W06-os kémfotóin is hasonló dolgokat látni.. (Hurrá... hurrá.......)

mp4-30_-_low_front_on.JPG

A festésen fura mód nem változtattak a csapatnál. Talán annyit, hogy visszatért a szürke-piros kombináció, csak most nem a Vodafone miatt van piros az autón, hanem a Honda miatt. Én vártam egy nagyon szép fehér-piros, esetleg fehér-piros-zöld (WTCC), vagy egy narancs színű autót, de hát ez nem kívánságműsor.

Nyilatkoztak a pilóták is az eseményen. Alonso mihamarabb szeretne nyerni. Button kicsit visszafogottabb volt és azt mondta ne várjunk sokat a McLaren-Hondától, legalábbis ne egyből! Magnussen annyit mondott, hogy készen áll a versenyzésre, ha a két "öreggel" bármi is történne.

Hozzá kell mindehhez tenni, hogy ez természetesen nem a végleges autó. Ez egy alapcsomag. A vasárnap kezdődő teszten már egy új változatú autó fog kigurulni a pályára, és ez ugyan így igaz lesz az összes többi tesztre. Az igazi McLaren-Honda először Melbourneben fog megjelenni, az első versenyhétvégén.

Minden esetre láttuk az első olyan autót, ami nem kémfotó, nem renderkép, és nem átalakítás, hanem hivatalosan a 2015-ös szabályoknak megfelelő autó.

 

Ha tetszett a cikk likeold és szólj hozzá bátran!
Ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt, hogy értesülj az új bejegyzésekről !

Köszönöm a figyelmet !
További szép napot !

Címkék: 2015, Hírek