Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg

Final countdown !

Elérkeztünk hát ide is ! Egyetlen eldöntendő kérdés van hátra.
Rosberg vagy Hamilton ?

0,,17547545_303,00.jpg

És hogy ki érdemli meg jobban ?......Erre nincs jó válasz ! Ha a csak a tényekre támaszkodok, akkor mind a két pilóta egyformán megérdemelné ! Rosberg az időmérő és a lepattanók összeszedése miatt, Hamilton meg azért, amiért sokszor sok pontos hátrányból tért vissza !

Nico-Rosberg-12_5_3_galleryzoomer.jpg

Kezdjük Rosberggel !

Első olyan éve a száguldócirkuszban, amikor ütőképes autót kap, és bizony nem is egyszer tört borsot a brit csapattárs orra alá ! Az egykörös tempójához kétség sem fér, ahogy ahhoz sem, hogyan kell extrém gyorsan körbetalálni egy versenyen. Tökéletesen használta ki azokat a szituációkat, amikor Hamiltonnak problémái akadtak ! Nem láttunk tőle kilengéseket, mint csapattársától ! Kanadában higgadt volt és végig vitte a technikai hibás autót és behúzta a kvalifikációkat, amikor Hamilton hibázott, vagy valami technikai bakival küzdött. Az sem elhanyagolható szempont, hogy Rosberg alatt az autó nem rakoncátlankodott annyit, mint a kollégája alatt. Igaz, hogy Nicot inkább a verseny alatt hagyta cserben a technika (Silverstone és Singapore), míg Hamiltont az időmérőn !

Lewis-Hamilton_EPA_2851280b.jpg

Hamiltonnal idénye egy teljesen más tészta !

Egyértelműen nem az időmérők a kedvenc etapjai ! Rosberg folyamatosan jobban tud valamivel teljesíteni nála. Azonban a versenyen általában fordul a kocka, és ott a brit diktálja a tempót. Hamilton idénye technikai szempontból elég zűrösre sikeredett az év első felében ! Rögtön az év elején nulla aztán visszajön. Ezek után Monacoban az "elvesztett" időmérő, Kanadában megint technika probléma ! Németorszégban fékhiba, még a Magyar Nagydíjon kigyullad az autó az időmérőn. Amerikában pedig a fék rakoncátlankodik szintén az időmérőn. Ezek mellett Hamiltonnak voltak rossz döntései is. Ausztriában az időmérőn a kanyarlevágás, majd a megpördülés. A Brit Nagydíjon elvette a gázt szintén az időmérőn és ezzel átengedte a pole-t Rosbergnek.

BzFM34PCAAA3pVY.jpg

Valahogy azonban Hamilton eddig erősebbnek tűnt ! Rosberg 3-szor is sok pontos előnnyel rendelkezett, és most mégis Hamilton vezet. Általában az volt a felállás, hogy Hamilton hiába volt csak második az időmérőn, sokszor tudta megelőzni csapattársát a versenyen. Bahrein, Hungaroring (boxutcából indult), Japán, Amerika. Monzában a rajt elrontása után is visszavette helyét. Hamilton mellett szól a sok mentett pont amikor az időmérő nem alakult tökéletesen számára (Ausztia, Britannia, Magyarország) és emellé még hozzácsaphatjuk a Belgiumban történteket.

Ragozhatnánk még nagyon sokáig az érveket és ellenérveket a pilóták mellett, hogy ki mikor és mit csinált és miért érdemelné meg a címet. A végeredmény így is úgy is az, hogy mindketten teljes mértékben megérdemelnék a világbajnoki trófeát !

B1SgOXMCQAIi59v.jpg

Ha pedig az ép ész azt mondja, hogy egál, akkor marad a szimpátia ! Ha pedig szimpátia, akkor nálam Hamilton a befutó ! Egy "nagy" Hamilton szurkolónak mondhatom magam, és ettől mindig  próbálok elvonatkoztatni amikor írom a cikkeket. De szerintem Hamiltonnak kellene megnyernie a világbajnoki címet idén. Mondom ezt a fentebb leírtak fényében, és a szimpátiának köszönhetően !

Remélem egyik Mercedes autó sem adja fel a szolgálatot a verseny alatt ! Ne úgy dőljön el egy cím, hogy az egyikük kiesik ! Az nem lenne elegáns ! Menjen végig mindkét autó és a jobbik legyen a világbajnok !

Rosberg bajnok lesz, ha:

  • az élen zárja a futamot és Hamilton nem lesz második
  • második lesz, és Hamilton nincs az első ötben
  • harmadik lesz, és Hamilton nincs az első hatban
  • negyedik lesz, és Hamilton nincs a legjobb nyolcba
  • ötödik lesz, és Hamilton nincs az leső kilencben

Hamilton bajnok lesz, ha:

  • első, vagy második lesz
  • harmadik, negyedik, vagy ötödik lesz, és Rosberg nem nyer
  • hatodik lesz, és Rosberg nincs az első háromban
  • nyolcadik lesz és Rosberg nincs az első négyben
  • kilencedik lesz, vagy rosszabb helyen végez, miközben Rosberg nincs az első ötben

Kimi Räikkonen álláspontja !

Riporter: Ki lesz a világbajnok? És kérlek, ne mondd azt, hogy nem érdekel.
Räikkönen: Mercedes.

Köszönjük Kimi! 

Véleményeteket nyugodtan megoszthatjátok hozzászólás formájában is !

Ha tetszett a cikk likeold és ha van ismerőd, aki  szereti a motorsportot oszd meg vele a posztot, és ne felejtsd el követni az oldalt (jobb felül), hogy értesülj az új bejegyzésekről !

További szép estét és jó szurkolást a hétvégén !

Címkék: 2014, Hírek