Arrabona Racing Team és a Formula Student 2. napja

Ma 50-50 százalékban kaptunk a jóból, és a rosszból !

20140822_133525[1].jpg

Hogy mi is történt ? Olvasson tovább !

Második napjához érkezett a Formula Student Hungary rendezvénye Gönyűn ! Szokás szerint reggel 8-kor mindenki csatasorba állt és kezdődött a munka.

A mai nap vissza kellett szerelni a kijavított hűtőt, fel kellett matricázni az autót, illetve tesztköröket kellett futni. Azonban az emberek, ma mégis javarészt a statikus versenyszámokra koncentráltak. Az autóval nem csak a pályán kell tudni jól versenyezni. A terveit, költségeit, formatervét ugyan úgy meg kell versenyeztetni.

De kezdjük is az elején !

A fiúk nekiláttak az autó kipofozásának. Feltették a hiányzó szponzorfeliratokat, és lekerekítették az eddig eldolgozatlan éleket az orrkúpon !

20140822_100903.jpg 20140822_111400.jpg


Később megérkezett a megjavított hűtő, melyet azonnal fel is tettek, az autót feltöltötték üzemanyaggal, majd irány a pálya.

Eközben az első statikus versenyszámból 12 órakor, 2 csapattársunk ment előadást tartani, melyet sikerrel teljesítettek.

Eközben az autó megtette első köreit, a tesztpályán. Az első körök jók voltak. Jó volt látni, hogy hasít a gép.

Az autó önerőből lejött a pályáról, majd pilótacsere, fékellenőrzés, és újra vissza. Ekkor azonban már nem saját lábán távozott a gépjármű.

Elsőre úgy tűnt, mintha az autó sebességben maradt volna, de ahogy lejöttek a pályáról kiderült, hogy a hajtással vannak problémák, nem pedig a váltó babrált ki velünk.

20140822_133525[1].jpg

A szerelőcsapat meg is találta a hibát, viszont a fennmaradó 2 statikus versenyszám miatt nem nagyon fértek az autóhoz, illetve alkatrész hiányában nem tudtak volna semmit tenni. Átadták a terepet a managementes tagoknak, akik remekül helytálltak, és pár jó tanács mellett, rengeteg dicséretet kaptak, ami megsüvegelendő !

20140822_144010.jpg

Míg a statikus számok zajlottak, addig elkezdtük a javítandó alkatrészek beszerzését. Azonban hiába érkezett meg az alkatrészek többsége, a mai nap nem tudtuk teljesen befejezni az autó összeszerelését, így ez szombatra csúszik.

Holnap lesz a gyorsulási verseny, a skid pan és az autocross, ami egy amolyan időmérő a vasárnapi 22 km endurance futamra. Sok dolgunk lesz holnap is, de remélhetőleg az autó összerakását követően már semmi gikszer nem fog minket hátráltatni !

Aki teheti jöjjön ki és látogasson meg minket, illetve nézze meg a futamokat. Megéri !

További szép napot !

 

Címkék: 2014, Egyéb