Arrabona Racing Team és a Formula Student 1. napja

Sok húsz év feletti fiatal, sosem örült még ennyire, 4 darab matricának !

20140821_185921.jpg

Olvasson tovább és megtudja miért !

2014. augusztus 21.-e Gönyü. A Formula Student hivatalos nyitónapja. A csapat szerelőbrigádja, már 6 óra körül a pályán volt. Elfoglalták a helyüket, berendezték a boxot, majd nekiláttak az autó felkészítésének.

Az első scrutineering alkalmával a bírák találtak kifogásolható dolgokat a gépen, de ezek apróbb hibák voltak. A srácok nem teketóriáztak. Nekiálltak kijavítani a hibákat, hogy a legtöbb tesztet sikerrel tudjuk teljesíteni a mai nap.

16 óra tájékán a scrutineering emberei megadták nekünk a zöld jelzést. Az autót megvizsgálták, majd mivel az megfelelt a szabálykönyvben foglaltaknak, így kezdhettük a tilt (dőlés), noise (zajszint), és a brake (fék) tesztet.

20140821_185904.jpg

Az autót feltöltötték a fiúk üzemanyaggal, illetve megjáratták a motort is. Ekkor azonban észrevettek egy kisebb gondot a hűtéssel kapcsolatban, azonban úgy döntöttek, hogy nekiállnak a teszteknek.

A mérlegelés során az autó picivel volt több 200 kg-nál ami nagyon jó eredmény. A tilt tesztet sikeresen teljesítették ! A noise teszten is simán átment az autó, méghozzá elsőre, míg több csapatnak is félre kellett állni a túl magas zajszint miatt. 

És itt jött el a nap csúcspontja mindenkinek. Jött a brake teszt. És ami itt volt, az mesébe illő volt. Nyomon követtem a többi csapat brake tesztjét, és hát, van akinek 4.-5. próbálkozás után fogadták el ezt a tesztet.

Ekkor jöttünk mi ! Az autó felállt a vonalra, egy szép rajtot vett, majd egy komoly féktávot. A pályabírók már az első kísérletet sikeresnek minősítették, azonban kértek tőlünk még egy kört. Pilótánk végrehajtotta ugyan azt a manőversorozatot. Ekkor azonban már nem kértek tőlünk pluszkört ! A taps pedig kijárt a srácoknak. Rengeteg melójuk volt ezzel a masinával, de csak összehozták !

20140821_185921.jpg

Az autó így átment az összes teszten, begyűjtötte az összes matricát, és hivatalosan is részt vehet a 2014-es Formula Student Hungary versenyén Gönyün. 

20140821_184001.jpg

A nap ezzel, és egy kisebb szereléssel itt véget is ért. A meghibásodott hűtőt levették az autóról, és reményeink szerint holnapra sikerül is megjavítani.

A holnapi nap össze kell rakni a hűtést, azonban az autót a tesztpályán szeretnénk futtatni a legtöbbet, és felkészülni a szombat - vasárnapi megmérettetésre.

Míg a szerelők a garázsban, addig a managementes tagok az autó terveivel szállnak versenybe ! 9 órakor kezdődik a Engineering Design, Cost & Sustainability Analysis és a Business Presentation.

Pozitív napot zárt a csapat, és remélem a sikerek sorozata holnap sem szakad meg !

A brake teszt videója itt látható !

További szép napot !

Címkék: 2014, Egyéb